Contact opnemen
logo Engbertsdijks Venen
provincie overijssel logo
provincie overijssel logo
Nieuwsbericht

Tijdelijke afsluiting paden door werk in het natuurgebied

Geplaatst op 8 oktober 2020

Aannemer Fuhler heeft de afgelopen periode flink gewerkt en is momenteel bezig om het vervolgbeheer uit te voeren in natuurgebied Engbertsdijksvenen. Hiermee wordt tegengegaan dat er nieuwe opslag en groei van berkenboompjes ontstaat. De komende tijd wordt de laatste hand gelegd aan het verwijderen van een stuk bosopslag aan de zuidzijde, ten noorden van de Oude Leidijk.

De planning is om tot de kerst alle onderhoudswerkzaamheden in de rest van het natuurgebied afgerond te hebben. Volgend jaar wordt na het broedseizoen het onderhoud weer opgepakt. In de tussentijd is het rustig in het gebied.

Afsluiten paden na herfstvakantie

Om de chip- en uitrijwerkzaamheden aan de zuidwestzijde goed uit te kunnen voeren én vanwege uw veiligheid worden enkele wandelpaden en een deel van het fietspad langs het Geesterens Stroomkanaal tijdelijk afgesloten. Dit gebeurt na de herfstvakantie, zodat u tijdens de vakantie van het gebied kunt genieten.

De afsluiting vindt plaats van 19 tot en met 30 oktober. Met een aantal borden bij het fietspad langs het Geesterens Stroomkanaal wordt u omgeleid, zodat u uw route gewoon kunt vervolgen. Voor wat betreft de wandelpaden: de zandpaden vanaf de Oude Leidijk richting de Krikkendijk worden afgesloten. Precieze locaties kunt u terugvinden op onderstaande kaart (klik op het vergrootglas voor de volledige kaartweergave).

Let op: de lange wandelroute wordt gedurende deze periode volledig afgesloten. U kunt nog wel gebruik maken van de korte route die start vanaf de zuidelijke parkeerplaats bij De Pollen.

Deze afsluiting in verband met de werkzaamheden maken we voor u in het terrein zichtbaar: of via een hekwerk met banner, of met behulp van een verkeersregelaar wanneer vrachtwagens het gebied in- en uitrijden.

Contactpersonen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Maatregelen rondom het natuurgebied

Yvette van Wichen

Yvette van Wichen

Omgevingsmanager LTO Noord

yvwichen@projectenltonoord.nl

Maatregelen in het natuurgebied

Jeroen Buunen
Jeroen Buunen

Jeroen Buunen

Boswachter Staatsbosbeheer

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl
Cleo Hubers

Cleo Hubers

Omgevingsmanager Staatsbosbeheer

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je aan