Contact opnemen
logo Engbertsdijks Venen
provincie overijssel logo
provincie overijssel logo
Nieuwsbericht

Gebiedsavonden goed bezocht

Geplaatst op 19 maart 2020

We hadden het u beloofd: zodra de nieuwe onderzoeken en berekeningen klaar zijn, laten we u de resultaten zien. In februari zijn er daarom speciale achterbanavonden georganiseerd voor agrariërs, bewoners aan de zuidzijde en de leden van Natuur en Milieu Overijssel. De opkomst was groot en uw terugkoppeling zeer waardevol.

Het kernteam liet per variant zien wat de impact van maatregelen is. Waar worden percelen natter? Wat zijn gebruiksmogelijkheden van gronden als de waterstand stijgt? En wat is het vernattingseffect op woningen? Maar ook: hoe groot is het doelbereik bij de verschillende varianten en hoe wordt water aangevoerd?

Hoewel de belangen van omwonenden verschillen, deelt u de trots op uw omgeving. Dat u hier met plezier wilt blijven wonen, werken en recreëren maakte u allen duidelijk. Agrariërs gaven aan dat zij zelf keuzes willen maken voor het gebruik van gronden binnen de buffers en opteren voor een langetermijnoplossing die economische kansen biedt. De leden van Natuur en Milieu Overijssel hadden oog voor het doelbereik per variant. En omwonenden aan de zuidzijde uitten hun zorgen over de leefbaarheid en hun woongenot. Uw aandachtspunten en zorgen zijn genoteerd en worden door uw vertegenwoordiger meegenomen bij de adviesvorming in de BAC. Wij danken u voor uw openheid en inbreng.

Bekijk hieronder een kort videoverslag van RTV Oost over de bewonersavond of lees het nieuwsbericht.


Contactpersonen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Maatregelen rondom het natuurgebied

Richard Jansink

Richard Jansink

Omgevingsmanager LTO Noord

rjansink@ltonoord.nl

Maatregelen in het natuurgebied

Kees Jan Westra
Kees Jan Westra

Kees Jan Westra

Boswachter publiek

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl
Cleo Hubers

Cleo Hubers

Omgevingsmanager Staatsbosbeheer

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je aan