Contact opnemen
logo Engbertsdijks Venen
provincie overijssel logo
provincie overijssel logo
vrijstaande watersnip Nieuwsbericht

Nieuwe omgevingsmanager externe gebiedsproces

Geplaatst op 5 maart 2021

Op 1 maart 2021 is Richard Jansink gestart als nieuwe omgevingsmanager voor het externe gebiedsproces. Hij stelt zich graag aan u voor.

Wie is Richard Jansink?

“Ik ben een geboren en getogen tukker van 45 jaar en woonachtig in Oldenzaal. Nadat het veehouderijbedrijf van mijn ouders twintig jaar geleden is uitgeplaatst vanwege natuurontwikkeling binnen de landinrichting Enschede-Noord ben ik in Oldenzaal gaan wonen en hebben mijn ouders samen met mijn broer een boerderij gekocht in Zuid-Drenthe. Samen met mijn vrouw Elvira hebben wij drie kinderen: Timo van 17 jaar, Isa van 15 jaar en Lotte van 11 jaar. Ik houd van voetbal kijken en speel zelf nog in Lonneker mijn wedstrijden.”

Wat is je achtergrond?

“Nadat ik de hoge landbouwschool in Leeuwarden heb afgerond, ben ik gaan werken bij verschillende advies- en ingenieursbureaus. De inrichting van het landelijk gebied spreekt mij daarbij altijd het meeste aan. De vraag die bij mij vaak centraal staat is: “Hoe kunnen we Nederland en vooral Twente nog mooier maken en zorgen dat iedereen hier prettig kan werken, leven en recreëren?”

Wat zou je graag willen betekenen voor Engbertsdijksvenen?

“De opgaven voor natuur, landbouw en recreatie leveren kansen, maar ook knelpunten of bedreigingen op. Ik vind het een uitdaging om deze opgaven met elkaar te verbinden en te streven naar een zo groot mogelijk draagvlak bij alle omliggende bewoners en gebruikers in en rondom het Engbertsdijksvenen.”

Profielfoto Richard Jansink 04 04 2019 026
Richard Jansink

Contactpersonen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Maatregelen rondom het natuurgebied

Richard Jansink

Richard Jansink

Omgevingsmanager LTO Noord

rjansink@ltonoord.nl

Maatregelen in het natuurgebied

Kees Jan Westra
Kees Jan Westra

Kees Jan Westra

Boswachter publiek

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl
Cleo Hubers

Cleo Hubers

Omgevingsmanager Staatsbosbeheer

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je aan