Contact opnemen
logo Engbertsdijks Venen
provincie overijssel logo
provincie overijssel logo
vrijstaande watersnip Nieuwsbericht

Raad van State uitspraak Provinciaal Inpassingsplan (PIP) interne maatregelen

Geplaatst op 29 april 2021

De Raad van State (RvS) heeft op 21 april een uitspraak gedaan over het Provinciaal Inpassingsplan interne maatregelen Engbertsdijksvenen. Dit betekent dat we vanuit Staatsbosbeheer niet kunnen starten met de uitvoering van de natuurherstelmaatregelen in dit gebied.

Wij vinden dit jammer gezien de natuurwaarden de laatste jaren al erg hard achteruit zijn gegaan. Het belang van de omgeving weegt uiteraard zwaar. We respecteren de uitspraak van RvS en het is goed dat de belangen van de omgeving goed worden meegewogen. Dit is een erg complexe situatie. Maatregelen moeten wel genomen worden om de natuur niet achteruit te laten gaan. Sommige mensen hebben zorgen hierover en dat begrijpen we heel goed. De uitspraak van de RvS heeft betrekking op de aanvraag van de voorlopige voorziening. Inhoudelijk worden de beroepen op een later moment behandeld. Op de website van de provincie Overijssel kunt u de reactie lezen van de provincie.

Vanuit het project ligt de uitvoering dus voorlopig stil. Het bouwteam gaat wel door met de uitwerking van het Definitief Ontwerp (DO) voor de interne maatregelen en de daarvoor nodige gesprekken met partners en de omgeving. Naar verwachting is het DO voor de zomer van 2021 gereed.


Contactpersonen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Maatregelen rondom het natuurgebied

Richard Jansink

Richard Jansink

Omgevingsmanager LTO Noord

rjansink@ltonoord.nl

Maatregelen in het natuurgebied

Kees Jan Westra
Kees Jan Westra

Kees Jan Westra

Boswachter publiek

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl
Cleo Hubers

Cleo Hubers

Omgevingsmanager Staatsbosbeheer

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je aan