Contact opnemen
logo Engbertsdijks Venen
provincie overijssel logo
provincie overijssel logo
Nieuwsbericht

‘Terug aan de keukentafel’

Geplaatst op 9 juli 2020

“Hoe fijn is het om elkaar weer te ontmoeten nu de coronamaatregelen versoepeld zijn? Ik vond het oprecht plezierig om in de afgelopen weken weer - op anderhalve meter afstand - bij ondernemers aan de keukentafel te zitten. Zeker als het gaat om ingrijpende ontwikkelingen, zoals de toekomst van wonen en werken rondom Engbertsdijksvenen, is niets prettiger dan elkaar live te spreken en een kop koffie te drinken. We snappen ook dat u behoefte hebt om bijgepraat te worden, want we hebben niet stilgezeten.

Bij diverse agrariërs aan de Oostzijde van het natuurgebied mocht ik de afgelopen weken aanschuiven aan de keukentafel. We spraken over de mogelijkheid om aan hun kant een grote bufferzone aan te leggen om water in het gebied vast te houden. Wat betekent dit voor hen? Hoe zien zij de toekomst en welke zorgen leven er? Het was goed om elkaar persoonlijk te spreken en te horen dat de ondernemers - ondanks de onzekerheden - ook nadenken over kansen voor hun bedrijf. Dat helpt om invulling te geven aan het toekomstperspectief dat hoort bij het inrichtingsplan.

Tot aan de zomervakantie staan er meer gesprekken met omwonenden gepland; ook aan de Zuid- en Westzijde van natuurgebied. Ik ben er blij om dat we u in huiselijke kringen weer kunnen bijpraten en bij u thuis welkom zijn. Hopelijk kunnen we in het najaar – met inachtneming van de coronaregels - ook een informatiebijeenkomst plannen om zoveel mogelijk omwonenden te informeren. Voor nu: fijne zomer!”

Yvette van Wichen, omgevingsmanager

Contactpersonen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Maatregelen rondom het natuurgebied

Richard Jansink

Richard Jansink

Omgevingsmanager LTO Noord

rjansink@ltonoord.nl

Maatregelen in het natuurgebied

Kees Jan Westra
Kees Jan Westra

Kees Jan Westra

Boswachter publiek

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl
Cleo Hubers

Cleo Hubers

Omgevingsmanager Staatsbosbeheer

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je aan