Contact opnemen
logo Engbertsdijks Venen
provincie overijssel logo
provincie overijssel logo
vrijstaande hagedis Nieuwsbericht

Drukbezochte online informatieavond over de maatregelen in het gebied

Geplaatst op 15 april 2021

Zo’n 100 geïnteresseerden meldden zich voor de online informatieavond over de interne maatregelen op 8 april jl. Op deze avond werd iedereen in 1,5 uur bijgepraat over de laatste ontwikkelingen.

Staatsbosbeheer vertelde hoe ver het bouwteam nu is met het Definitieve Ontwerp voor de interne maatregelen. In de maand juni hopen we de mensen weer in het echt te kunnen treffen voor de volgende informatiebijeenkomst met excursie, die in gaat op het Definitief Ontwerp en de uitvoering van het werk.

Ook kregen de aanwezigen informatie over vergunningen die binnenkort aangevraagd worden voor tijdelijke voorzieningen, zoals de aanleg van een zand- en leemdepot en de pijpleiding voor het zandtransport. De streefdatum voor de vergunningaanvragen is 23 april 2021. De omwonenden ontvangen de komende periode een brochure met uitgebreide informatie over de vergunningaanvragen, de procedurestappen en waar de informatie is terug te vinden.

Tot slot vertelden de gemeente Twenterand en de twee trekkers van de werkgroep recreatieve combi-kansen in een video wat hun beelden zijn bij de invulling van de combi-kansen voor recreatie, toerisme en ondernemerschap. Daarbij is ook duidelijk gemaakt dat niet alles mogelijk is en afhankelijk is van financiering en de afweging tussen beleefbaarheid en natuurbelangen in dit Natura 2000-gebied.

Op het moment van de informatiebijeenkomst had de Raad van State nog geen uitspraak gedaan over het Provinciaal Inpassingsplan voor de interne maatregelen. Op 21 april werd bekend dat de voorlopige voorziening is goedgekeurd en dat daarmee de werkzaamheden en de aanvraag van de vergunningen nog niet kunnen starten. Lees ook het nieuwsbericht over de uitspraak voor meer informatie.

Meer weten?

De aanwezigen konden vragen stellen via de chat. Een overzicht van de belangrijkste vragen vindt u hier.

Hier kunt u de presentatie van de avond terug bekijken.

De video over de combi-kansen kunt u hieronder bekijken.

Bekijk ook eens de pagina met alle meest gestelde vragen. Hebt u een vraag over de maatregelen in het gebied? Stel ze dan gerust via engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl

Contactpersonen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Maatregelen rondom het natuurgebied

Richard Jansink

Richard Jansink

Omgevingsmanager LTO Noord

rjansink@ltonoord.nl

Maatregelen in het natuurgebied

Kees Jan Westra
Kees Jan Westra

Kees Jan Westra

Boswachter publiek

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl
Cleo Hubers

Cleo Hubers

Omgevingsmanager Staatsbosbeheer

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je aan