Contact opnemen
logo Engbertsdijks Venen
provincie overijssel logo
provincie overijssel logo vrijstaande klauwier

De impact van water

Hoogveen heeft water nodig. Daarom zijn alle plannen in en rondom Engbertsdijksvenen er op gericht om water langer vast te houden. Enerzijds door het wegstromende water tegen te houden met kades. Anderzijds door het grondwaterpeil te verhogen.

Bij omwonenden zijn er zorgen over een mogelijke toename van muggen en de impact van hogere waterstanden voor hun woning of perceel. Er vindt veel onderzoek plaats om de effecten van 'vernatten' te boordelen én te monitoren. Ook worden er maatregelen getroffen om de risico’s te beperken.

Waterpeilen monitoren

In en rondom Engbertsdijksvenen zijn diverse peilbuizen geplaatst die de actuele waterstanden bijhouden. Deze peilbuizen staan zowel bij woningen, om eventuele vernatting te monitoren, als in het natuurgebied om daar de effecten op de natuur te kunnen volgen. Twee keer per jaar worden de waterstanden uitgelezen. U kunt zien waar de peilbuizen staan via de Atlas van Overijssel. Klikt u op een meetpunt, dan verschijnt er een scherm met de laatste data van die betreffende peilbuis.

20180111 103513 resized

Contactpersonen

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Maatregelen rondom het natuurgebied

Richard Jansink

Richard Jansink

Omgevingsmanager LTO Noord

rjansink@ltonoord.nl

Maatregelen in het natuurgebied

Bauke Zijlstra
Bauke Zijlstra

Bauke Zijlstra

Projectleider Staatsbosbeheer

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl
Kees Jan Westra

Kees Jan Westra

Informatie over planten & dieren en recreatie

engbertsdijksvenen@staatsbosbeheer.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Meld je aan